فیلترهای اعمال شده حذف
فیلتری وجود ندارد.
filter اعمال فیلتر
+ مشاهده موارد بیشتر

نوع متریال


+ مشاهده موارد بیشتر

+ مشاهده موارد بیشتر


روزی که هلن کلر به نمایشگاه هنرهای ایرانی آمد

مرکز و کتابخانه مطالعات اسلامی به زبان‌های اروپایی: لمس مصنوعات موجود در موزه‌ها معمولا برای بازدیدکنندگان ممنوع است، با این حال گاهی متصدیان نمایشگاه‌ها و موزه‌ها استثنا قائل می‌شوند. مثلا برای نابینایان. یک مورد مشهور مربوط به زمانی است که هلن کلر، مشهورترین نابینا و ناشنوای جهان، از نمایشگاه «شش هزار سال هنر ایرانی[۱]» در نیویورک […]


date پنج شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۲۴ views 32 بازدید مطالعه بیشتر arrow

کتاب بقره

History of a Fragmentary "Sūra of the Cow": The Longest Quran Excerpt on Papyrus

دامنه بحث‌های فقهی سوره بقره شاید توجیه‌گر انتشار مستقل آن بوده است که نقش یک کتاب راهنما را برای اجتماع نوپای مسلمانان داشته است.


date چهارشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۰۴ views 94 بازدید writer Mathieu Tiller, Naïm Vanthieghem and Claudia Colini مطالعه بیشتر arrow

مسلمانان هند و اوقاف فلسطین

Indian Muslims and Palestinian Awqaf

از قرار معلوم، زاویه صرفا یکی از بسیار موقوفات اسلامی هند (و برخی موقوفات مسیحیان هند) در فلسطین است. تیسیر جباره به وقفه‌نامه‌ای در دادگاه اسلامی قدس دست یافت که تاریخش ۱۶۶۵ م./ ۱۰۶۷ هـ.ق. بود و صالح، پسر جواهر الهندی الکشمیری راه‌اندازی کرده بود. این موقوفه خانه‌ای برای اقامت زائران کشمیری بود.  بیرون از قدس، مسلمانان هندی زمین‌هایی در رام‌الله و غزه خریداری و وقف کردند. در شهر غزه در نوار غزه، در شارع الزاویه در نزدیکی سوق الخضار در نزدیکی خیابان عمر مختار، تعدادی دکان است که وقف زاویه الهندیه شده است.


date سه شنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۸ views 181 بازدید writer عمر خالدی مطالعه بیشتر arrow

جابر بن حیان و جعفر الصادق روی کارت‌ تبلیغاتی شرکت لایبگ

از جمله این مجموعه کارت‌ها مجموعه «تاریخ شیمی» و «شیمی‌دانان معروف» بود که در اوایل قرن بیستم در فرانسه توزیع شد. در این مجموعه کارتی با عنوان «جابر همراه با استادش جعفر الصادق (قرن ۸)» در سال ۱۹۰۳ به چاپ رسیده است که یک پیرمرد را با لباس شرقی در کنار جوانی با جامه چینی در یک محیط آزمایشگاهی نسبتا مدرن به تصویر می‌کشد.


date چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۲ views 258 بازدید مطالعه بیشتر arrow

تفتیش عقاید اسپانیا و نقش زنان مغربی‌تبار در حفظ میراث اسلامی: مروری بر یک مقاله

زنان موریسکو اگرچه خودشان نمی‌توانستند متن‌های عربی را بخوانند، نقش نگهبان مخفی آن را ایفا می‌کردند و بطور فیزیکی سعی در حراست از آن کتاب‌ها داشتند. گویی آنها بدن‌های خود را همچون یک فضای محترم و یک پناهگاه برای حفاظت از این میراث مکتوب در برابر تجاوزگری مقامات مسیحی تلقی می‌کردند.


date یکشنبه ۱۴۰۲/۰۵/۲۹ views 219 بازدید مطالعه بیشتر arrow

سرقت روسیه از ایران در قرن ۱۸: بازخوانی نامه‌ای منتشرنشده از کریم خان زند

مرکز و کتابخانه مطالعات اسلامی به زبان‌های اروپایی: در دهه ۱۷۶۰ میلادی «کریم خان» پادشاه ایران و سرسلسله زندیه نامه‌ای به «کاترین دوم» ملکه امپراتوری روسیه می‌نویسد و کلمه به کلمه به کاتب املا می‌کند که پس از تقدیم فقرات متمادی «شرایف تحیات مشکینه النفحات» و «هدیه لطایف تسلیمات عنبرین الفوحات» به «مجلس اعلای علیا […]


date یکشنبه ۱۴۰۲/۰۵/۲۲ views 437 بازدید مطالعه بیشتر arrow

پروژه میراث اسلامی دانشگاه هاروارد: چالش‌های دیجیتال‌سازی

مرکز و کتابخانه مطالعات اسلامی به زبان‌های اروپایی: «پروژه میراث اسلامی[۱]» یک برنامه دیجیتال‌سازی گسترده با مشارکت «برنامه مخازن باز کتابخانه دانشگاه هاروارد[۲]» و «برنامه مطالعات اسلامی پرنس الولید بن طلال[۳]» بود که از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ ادامه داشت. هدف این پروژه دیجتالی‌سازی و فراهم‌سازی دسترسی آزاد و آنلاین به مخطوطات و کتابهای نایاب […]


date چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۵/۱۸ views 139 بازدید مطالعه بیشتر arrow

حاشیه بر حل مشکلات اشارات و تنبیهات

Ḥashiyah ʻala Ḥall Mushkilāt al-Ishārāt wa-al-Tanbīhāt (MS Or.1011)

مرکز و کتابخانه مطالعات اسلامی به زبان‌های اروپایی: الاشارات و التنبیهات کتابی از ابن‌ سینا درباره منطق و فلسفۀ طبیعی و الهی است که در حدود سالهای ۴۲۱-۴۲۵ ق / ۱۰۳۰-۱۰۳۴ م به نگارش درآمده است. بخش منطق این کتاب شامل ۱۰ «نَهج» (راه)، و بخش طبیعیات و الهیات آن شامل ۱۰ «نَمَط» (شیوه) است. […]


date دوشنبه ۱۴۰۲/۰۳/۲۲ views 134 بازدید مطالعه بیشتر arrow

نمونه‌هایی از خوش‌نویسی اسلامی به خط غبار در موزه‌ها و مجموعه‌های بین‌المللی

نمونه‌های معدودی از آثار خوش‌نویسی اسلامی که با استفاده از خط غبار تولید شده است در موزه‌های اروپایی و آمریکایی نگه‌داری می‌شود و هر از چندی یکی از این آثار در حراج‌های معروف به فروش می‌رسد.


date پنج شنبه ۱۴۰۲/۰۲/۰۷ views 348 بازدید مطالعه بیشتر arrow

بازخوانی یک سند: نامه عبدالعزیز صاحب‌جواهر به ایگناتس گلدزیهر

گویا مرحوم جواهری در آغاز پژوهش خود برای نگارش این اثر با دانشمندان و محققانی از سراسر جهان مکاتبه کرده است و برای دریافت اطلاعات آنها درباره موضوعات پژوهشی خود یاری جسته است. از آن جمله، نامه‌نگاری او با «ایگناتس گلدزیهر» شرق‌شناس و اسلام‌پژوه مجارستانی بوده است.


date سه شنبه ۱۴۰۱/۱۲/۲۳ views 285 بازدید مطالعه بیشتر arrow