date پنج شنبه ۱۳۹۹/۱۱/۰۹ views 818
اشتراک گذاری در Telegram Whatsapp Twitter Linkedin mail Facebook


book

نوع متریال نویسنده

موضوع مطالعات زنان

تاریخ تولد 1950

معرفی کنندهسیدموسوی

اسما بارلاس

Asma Barlas

معرفی کامل

اسما بارلاس در سال ۱۹۵۰ در پاکستان متولد شد. مدرک کارشناسی فلسفه و ادبیات انگلیسی را از کالج زنان کنیئرد (Kinnaird) در لاهور و سپس کارشناسی ارشد خبرنگاری را از دانشگاه پنجاب گرفت. اولین فعالیت حرفه‌ای بارلاس در سال ۱۹۷۶ در پاکستان است. او در وزارت خارجه مشغول به کار شد، اما پس از مدتی به خاطر انتقاد از رئیس جمهور وقت یعنی محمد ضیاءالحق که یک حکمران نظامی بود، از محل کار خود اخراج شد. بعد از اخراج مدت کوتاهی دستیار سردبیر نشریه مسلمان (Muslim) بود و سپس به آمریکا مهاجرت کرد و درآنجا پناهندگی سیاسی گرفت. در آمریکا وارد دانشگاه دنور شد و کارشناسی ارشد و دکتری در رشته مطالعات بین‌الملل را کسب کرد.

بارلاس سال ۱۹۹۱ وارد دپارتمان سیاست در کالج ایتاکا در نیوریوک شد و سال ۲۰۲۰ از این سمت بازنشسته شد. نیمی از این سال‌ها مدیریت مرکز مطالعات، فرهنگ و قومیت این موسسه را بر عهده داشت. در بهار ۲۰۰۸ بر کرسی فلسفه اسپینوزا در دانشگاه آمستردام هلند نشست. در کنار این مسئولیت‌ها، او به فعالیت‌هایی در زمینه‌های ادبی همچون شعر، داستان کوتاه، ستون نویسی در روزنامه‌ها مشغول بود.

آثار و نوشته‌های او اغلب در مورد جنبه‌های مختلف خشونت، به ویژه استثمار، خشونت جنسی و مذهبی است. نخستین کتاب او دموکراسی، ناسیونالیسم و ​​کمونالیسم: میراث انگلیس در جنوب آسیا نام داشت و در سال ۱۹۹۵ به چاپ رسید. کتاب درباره نظامی‌گری نهادینه شده و قدیمی در پاکستان به حاکمیت انگلیس بود. بارلاس پس از آن به موضوعات حول محور زنان علاقه بیشتری نشان داد. تخصص بارلاس مطالعه تطبیقی و بین‌المللی سیاست، اسلام و هرمنوتیک قرآن، زنان و جنسیت است. آثار شناخته شده او درباره نظر اسلام وتفاسیر قرآن درباره زنان است. از جمله آن‌ها کتاب زنان معتقد به اسلام است که در سال ۲۰۰۵ در اندونزی منتشر شد واستقبال گسترده‌ای از آن شد. بخش‌هایی از این کتاب به زبان‌های دیگر مانند عربی، بنگالی، اسپانیایی، هلندی، پرتغالی، فرانسوی و آلمانی ترجمه شده است. علاوه بر این بارلاس در برخی سمینارها و جلسات سخنرانی ایراد می‌کند که برخی از سخنرانی‌های اون با استقبال خوبی مواجه شدند از جمله سلسله سخنرانی‌هایش در اندونزی و نیز در اسپانیا، ترکیه و روسیه. برخی دیدگاه‌ها و تفاسیر او از اسلام را فمینیست اسلامی خوانده‌اند، ولی خود بارلاس این لفظ را رد می‌کند.

کتابشناسی

Islam, Muslims, and the US: Essays on Religion and Politics (India, Global Media Publications, 2004)

“Believing Women” in Islam: Unreading Patriarchal Interpretations of the Qur’an (University of Texas Press, 2002).

Democracy, Nationalism, and Communalism: The Colonial Legacy in South Asia (Westview Press, 1995)

Confronting Qur’anic Patriarchy (University of Texas Press, 2018) (forthcoming) (co-written with Raeburn Finn) ??

“Believing Women” in Islam: Unreading Patriarchal Interpretations of the Qur’an (Revised edition. University of Texas Press, February 2019) [10]

مقالات

“Reviving Islamic Universalism: East/s, West/s, and Coexistence,” in Abdul Aziz Said and Meena Sharify-Funk (eds.), Contemporary Islam: Dynamic, Not Static (Routledge, 2006).

“Women’s and Feminist Readings of the Qur’an,” in Jane Dammen McAuliffe (ed.), Cambridge Companion to the Qur’an (Cambridge University Press, 2006).

“Globalizing Equality: Muslim Women, Theology, and Feminisms,” in Fera Simone (ed.), On Shifting Ground: Muslim Women in the Global Era (NY: Feminist Press, 2005).

“Amina Wadud’s Hermeneutics of the Qur’an: Women Rereading Sacred Texts,” in Suha Taji-Faruqi (ed.), Contemporary Muslim Intellectuals and the Quran: Modernist and Post Modernist Approaches (Oxford: Oxford University Press, 2004).

ایمیل: abarlas@ithaca.edu


کلمات کلیدی زنان
comments

لطفا نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

message
message
message

نظرات شما

نظری برای این مطلب ثبت نشده است