date شنبه ۱۳۹۹/۰۹/۲۲ views 645
اشتراک گذاری در Telegram Whatsapp Twitter Linkedin mail Facebook


book

نوع متریال نویسنده

تاریخ تولد 1935

معرفی کنندهسیدموسوی

محمود ایوب

معرفی کامل

محمود ایوب در سال ۱۹۳۵ در جنوب لبنان (قانا) به دنیا آمد. خانواده‌ی او مسلمان و معتقد بودند اما او تحصیلات ابتدایی را در یک مدرسه مسیونری مسیحی مخصوص نابینایان گذراند که موجب گرایش او به مسیحیت شد. بعدها علاقه‌اش به مسیحیت منجر شد تا به کلیسای پاپتیست‌های آمریکایی بپیوندد، اما در طول تحصیلات دانشگاهی سرانجام به اسلام بازگشت. او پس از دریافت لیسانس فلسفه غرب از دانشگاه آمریکایی بیروت در سال ۱۹۶۴ به آمریکا مهاجرت کرد. دوره کارشناسی ارشد هنر در اندیشه های دینی از دانشگاه پنسیلوانیا را در ۱۹۶۶ و سپس دکتری تاریخ دین از دانشگاه هاروارد در ۱۹۷۵ گذراند. تز دکتری او راجع به عاشورای حسینی بود.

او از سال ۱۹۸۸ تا ۲۰۰۸ استاد و مدیر مطالعات اسلامی در گروه دین، دانشگاه تمپل در فیلادلفیا و استاد مدعو در مرکز دانکن بلک مک دونالد، مدرسه علوم دینی هارتفورد، دانشگاه کنتیکت و استاد پژوهشگر در مرکز خاورمیانه و دانشگاه پنسیلوانیا بود . به علاوه در این سال‌ها به عنوان استاد میهمان در مدرسه علوم دینی پاسفیک در بروکلی کالیفرنیا حضور داشت. دکتر ایوب در سال ۱۹۹۸ شروع به راه‌اندازی یک موسسه در سطح کارشناسی در زمینه روابط مسلمانان و مسیحیان و مذهب تطبیقی در مرکز مطالعات مسیحیان و مسلمانان، در دانشگاه بالمند کرد و از بهار ۱۹۹۹ استاد مدعو آن موسسه بود. محمود ایوب همچنین سابقه تدریس در دانشگاه ایالتی سن دیگو، دانشگاه تورنتو و دانشگاه مک گیل دارد.

حوزه‌های مطالعاتی محمود ایوب عبارتند از: شیعه، ادیان طبیقی، گفتگوی بین ادیان و روابط میان مسلمانان و مسیحیان. ایوب طی سال‌ها فعالیت آکادمیک و تحقیقاتی موفق به کسب جوایز و بورسیه‌های زیادی شد. از میان آن‌ها می‌توان به بورسیه دکترای کنت و بورسیه انجمن کانادا اشاره کرد. همچینین در بهار و تابستان سال ۲۰۰۰ او با استفاده از کمک هزینه تحصیلی، یک پروژه تحقیقاتی درباره روابط مسلمانان و مسیحیان در مصرو لبنان انجام داد. ایوب شمار زیادی کتاب منتشر کرده و سابقه همکاری با مجلات بسیاری را دارد. از جمله آن‌ها می‌توان جهان اسلام، مجله انجمن شرق‌شناسی آمریکا، بولتن موسسه مطالعات خاورمیانه (توکیوی ژاپن)، اسلام و مسیحیت (رم ایتالیا) و بسیاری دیگراشاره کرد. علاوه بر این به عنوان هیئت تحریریه و مشاور در نشریات زیادی حضور دارد. آثار ترجمه شده او به فارسی عبارتند از: قرآن و همزیستی ایمانی، گفتگو بر پایه ادیان، هنر تلاوت قرآن مجید، راه‌های معرفی تشییع در جهان معاصر، قرآن ناطق و قرآن صامت، شریف رضی و تفسیر ادبی قرآن، مذهب و سیاست و مشیت الهی و آدمی. محمود ایوب به رغم نابینایی از شخصیت‌های موفق در حوزه اسلام شناسی است و سابقه سفر به ایران را نیز دارد.

کتابشناسی

آثار ترجمه شده به فارسی

۱ـ قرآن ناطق و قرآن صامت. نویسنده : ایوب، محمود؛ گرامی، سید محمد هادی؛ قندهاری، محمد؛ مجله: امامت پژوهی » زمستان ۱۳۹۱ – شماره ۸ ‏(۳۰ صفحه – از ۱۰۷ تا ۱۳۶)

۲ـ گفت و گو بر پایه ایمان. نویسنده : ایوب، محمود؛ خضر، جرج؛ مترجم : امیر معزی، سپهر؛ مجله: پژوهشهای قرآنی » زمستان ۱۳۸۱ – شماره ۳۲ ISC ‏(۸ صفحه – از ۱۵۲ تا ۱۵۹)

۳- ادیان الهی از منظر قرآن. نویسنده : ایوب، محمود؛ مترجم : مرادی، مجید؛ مجله: پژوهشهای قرآنی » پاییز ۱۳۸۱ – شماره ۳۱ ISC ‏(۱۶ صفحه – از ۱۴۲ تا ۱۵۷)
۴- شریف رضی و تفسیر ادبی قرآن. نویسنده : ایوب، محمود؛ مترجم : رزم آرا، مرتضی؛ مجله: گلستان قرآن » تیر ۱۳۸۱ – شماره ۱۱۹ ‏(۱ صفحه – از ۱۸ تا ۱۸)

۵- هنر تلاوت قرآن مجید. نویسنده : ایوب، محمود؛ مترجم : انوشیروانی، علی رضا؛ مجله: بینات (موسسه معارف اسلامی امام رضا علیه السلام) » زمستان ۱۳۷۶ – شماره ۱۶ ‏(۵ صفحه – از ۱۱۳ تا ۱۱۷)

۶ـ شیوه های معرفی تشیع در گفتگو با پروفسور محمود ایوب

مصاحبه شونده : ایوب، محمود؛ مجله: معرفت » پاییز ۱۳۷۴ – شماره ۱۴ ISC ‏(۳ صفحه – از ۸۵ تا ۸۷)

۷- مذهب و سیاست. سخنران : ایوب، محمود؛ کلارک، لیندا؛ گزارشگر : توکلی، زهرا؛ مجله: رویدادها و تحلیل ها » شهریور ۱۳۷۴ – شماره ۹۴ ‏(۳ صفحه – از ۴۹ تا ۵۱)

۸-مشیت الهی و امید آدمی. نویسنده : ایوب، محمود؛ مترجم : نمایی، احمد؛ قم : موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان ، ۱۳۸۷

 

Redemptive Suffering In Islam (1978) ISBN 978-9027979438

The Qur’an and Its Interpreters – Volume I (1984) ISBN 978-0791465226

The Qur’an and Its Interpreters – Volume II (1992) ISBN 978-0791409947

Islam: Faith and History (2005) ISBN 978-1851683482

A Muslim View Of Christianity: Essays On Dialogue (2007) ISBN 978-1570756900

The Crisis Of Muslim History: Religion And Politics In Early Islam (2014) ISBN 978-1851683963

شماره تماس: (۸۶۰) ۵۰۹-۹۵۳۷
ایمیل: mayoub@hartsem.edu

writers
comments

لطفا نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

message
message
message

نظرات شما

نظری برای این مطلب ثبت نشده است