date سه شنبه ۱۳۹۹/۰۸/۲۰ views 1933
اشتراک گذاری در Telegram Whatsapp Twitter Linkedin mail Facebook


book

نوع متریال نویسنده

تاریخ تولد 1944

معرفی کنندهسیدموسوی

یوری روبین

Uri Rubin

معرفی کامل

یوری روبین[۱] در سال ۱۹۴۴ در کریات اونو[۲] از توابع تل آویو در اسرائیل بدنیا آمد. پس از پایان دوره کارشناسی وارد مرکز زبان و ادبیات عربی دانشگاه تل آویو شد و تا مقطع دکترا ادامه داد. رساله پایان نامه دکتری خود را در سال ۱۹۷۵ درباره زندگی‌نامه و سنت پیامبر در صدر اسلام و زیر نظر جیکوب کیستر[۳] ارائه داد. پس از اتمام دوره دکترا به تدریس در دانشکده زبان عربی دانشگاه تل آویو مشغول شد و پس از مدتی به سمت استاد تمامی منصوب شد. روبین از اعضای موسسه مطالعات پیشرفته دانشگاه عبری اورشلیم نیز بود.

حوزه‌های پژوهشی روبین پیرامون اسلام آغازین با تاکید ویژه بر قرآن، تفسیر قرآن و سیره و حدیث اسلامی است. روبین در تحقیقاتش به وقایع و تاریخ پیش از ظهور اسلام  نیز توجه دارد چرا که آن را بستری برای پیدایش اسلام می‌داند و از نظر او آثار و فرهنگ آن دوران در اسلام نمود دارد. وی با مطالعه منابع مختلف چه منابع اسلامی و چه منابع غیر اسلامی مربوط به یهودیان و مسیحیان در صدد یافتن تاریخ حقیقی و جریانات واقعی مربوط به دوران پیامبر اسلام است.

از کتاب‌های مهم روبین می‌توان به کتاب چشم ناظر (دیده مجنون)[۴] اشاره کرد. در این کتاب روبین به بررسی زندگی پیامبر اسلام از دیدگاه مسلمانان صدر اسلام می‌پردازد و با بازگویی داستان‌هایی از زبان مسلمانان و ایمان آوردگان اولیه در تلاش برای جستجوی حقایق تاریخی و قابل استناد است که لزوما با آنچه تا به حال از زندگی‌نامه پیامبر اسلام توسط مسلمانان بیان شده است؛ یکسان نمی‌باشد. کتاب بخش‌های مختلفی از زندگی پیامبر از جمله فعالیت‌های پیامبر در مکه و قبل از هجرت، آزار و اذیت پیامبر از طرف قریش و در نهایت هجرت به مدینه را در بر می‌گیرد. روبین سعی کرده است در کتاب خود از توصیف و توضیحات قرآن درباره محمد (ص) بهره بگیرد.

یکی دیگر از آثار شاخص روبین کتابی است که به بررسی وضعیت یهودیان و مسیحیان در زمان پیامبر اسلام می‌پردازد. عنوان کتاب اصطلاح “بنی اسرائیل” یا فرزندان اسرائیل را در خود جای داده است که از قرآن وام گرفته شده است و به نحوه خطاب یهودیان توسط قرآن اشاره دارد و داستان‌ها و مضامین مربوط به کتاب مقدس که در قرآن آمده است را مورد مطالعه قرار می‌دهد. روبین همچنین مقالاتی مفصلی درباره ارتباط پیامبر اسلام با یهودیان، علاقه محمد(ص) به سنت‌های ابراهیمی ودلایل و چگونگی تغییر قبله مسلمانان از مسجد الاقصی به کعبه نوشته و به تشریح نقطه نظر خود پرداخته است.

یوری روبین پس از چهل و یکسال تدریس از سمت خود در دانشکده مطالعات عربی و اسلامی دانشگاه تل آویو بازنشسته شد. روبین از اعضای هیئت مشورتی دایره المعارف قرآنی لیدن (انتشارات بریل)[۵] است که برخی از مداخل آن توسط او نوشته شده است.

تحقیقات روبین در حال حاضر حول محور کتاب مقدس، موضوعات مطرح شده از کتاب مقدس و پس از آن در قرآن و نیز تفسیرهای آن‌ها با تاکید بر جریانات مربوط به ابراهیم، موسی و بنی اسرائیل است.

کتابشناسی:

  • The Eye of the Beholder: The Life of Muhammad as Viewed by the Early Muslims (A Textual Analysis). Princeton, New Jersey: The Darwin Press, 1995.
  • Between Bible and Qur’an: The Children of Israel and the Islamic Self-Image. Princeton, New Jersey: The Darwin Press, 1999.[2]
  • Muhammad the Prophet and Arabia. Variorum Collected Studies Series, Ashgate, 2011

______________________________________________________

[۱] – Uri Rubin
[۲] – Kiryat Ono
[۳] – Kister M.J
[۴] – The Eye of the Beholder
[۵] -encyclopaedia of islam leiden brill

سیدموسوی

comments

لطفا نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

message
message
message

نظرات شما

نظری برای این مطلب ثبت نشده است