فراخوان مقالات: متن‌ها در نقش اشیاء زنده، بازنگری درباره کتاب‌های «ذیل» و فرایندهای انتقال علم در عصر مخطوطات

dateپنج شنبه ۱۴۰۱/۰۷/۲۱ views157
category متون تاریخی

کنفرانس «متن‌ها در نقش اشیاء زنده: بازنگری درباره کتاب‌های «ذیل» به‌عنوان ابزاری برای مطالعه تالیف و انتقال علم در عصر مخطوطات» در تاریخ ۲۲ تا ۲۴ نوامبر در پاریس برگزار می‌شود.

«ذیل» در ادبیات نسخه‌شناسی به‌ متونی گفته می‌شود که نقش «مکمل را به معنای دنباله یک اثر مشخص در طول زمان» ایفا می‌کنند. برخی از این متون بسیار معروف هستند، مثل دنباله‌های مختلفی که بر کتاب تاریخ الرسل و الملوک و الخلفاء نوشته طبری از قرن ۱۰ تا قرن ۱۳ تالیف شده است. با این حال، پیکره‌ای غنی از متون با عنوان ذیل یا دیگر اصطلاحات مثل «صله» یا «تکمله» موجود است که توجه علمی چندانی به سوی خود جلب نکرده است. این متون می‌توانند نکات مهمی را درباره مسئله تکمیل آثار، مفهوم تالیف و خلاقیت، یا ثبات علم در طول زمان و روزآمدسازی سنت‌های علمی نمایان کنند.

در این چارچوب، این کنفرانس تلاش می‌کند دانشمندانی را از رشته‌های مختلف و فعال در حوزه مخطوطات عربی، فارسی، و ترکی گرد هم آورد. بطور خاص، انتظار می‌رود شرکت‌کنندگان بر اینگونه سوالات تمرکز کنند: آثار «ذیل» چرا منتشر می‌شدند؟ کدام عناصر در فرایند تولید، انتقال و دریافت این الحاقیه‌ها دخیل بودند؟ پدیده ذیل‌نویسی چه تاثیری بر فهم ما از انتقال علم در عصر مخطوطات دارد؟ و، بطور کلی‌تر، ذیل‌ها چه چیزی را درباره تالیف به‌عنوان یک فرایند پویا و جمعی، و جایگاه متون به‌عوان اشیای زنده در قرون پیشا-مدرن، عیان می‌کند؟

متقاضیان شرکت در این کنفرانس باید چکیده (۴۰۰ کلمه) مقاله‌شان و یک زندگی‌نامه کوتاه (۲۰۰ کلمه) را تا تاریخ ۳۱ اکتبر ۲۰۲۲ به آدرس ایمیل sacha.alsancakli@inalco.fr ارسال کنند.

برگزارکنندگان هزینه‌های سفر و اقامت را متقبل می‌شوند.

 

 


اشتراک گذاری در Telegram Whatsapp Twitter Linkedin mail Facebook
event
comments

لطفا نظر خود را در مورد این مطلب بنویسید

message
message
message

نظرات شما

نظری برای این مطلب ثبت نشده است